Hírek

Mérgező-e a műanyag (PET) csomagoló anyag?

Mérgező-e a műanyag (PET) csomagoló anyag?

 

A polietilén-tereftalát (PET) palackok az egészségre semmilyen körülmények között sem veszélyesek.

Időről-időre olvasatóak a médiában olyan állítások, amelyek szerint az ásványvíz és az üdítőitalok csomagolására világszerte elterjedt, 1-es kódszámmal jelölt PET palackok egészségre ártalmasak, veszélyesek. Ez az állítás teljes egészében téves.

Bővebben

A dehidratáltság

A dehidratáltság

Nem mindegy, hogy mennyi és milyen folyadékot veszel magadhoz.

Talán csak akkor iszol folyadékot, ha egészen konkrét szomjúságérzet tör rád. Pedig szakemberek szerint a nap során folyamatosan kellene pótolnod a folyadékot. Tested körülbelül 75%-a víz, mely elengedhetetlen a szervezet hibátlan működéséhez.

Bővebben

Ásványvíz tesztek

Ásványvíz tesztek

Az energiamentes, nyomelemekben gazdag ásványvizek egyre növekvő forgalma örvendetes, egészséges divat. A gazdag kínálatból azonban nem is olyan könnyű választani – ezért a szerkesztőségünk közösen tesztelt néhány népszerű ásványvízmárkát.

Bővebben

Élettani hatások

Élettani hatások

A víz élettani szerepe rendkívül sokrétű az ember szervezetében. Biztosítja a vérkeringést, szabályozza a vérnyomást, lehetővé teszi a tápanyagok oldását, felszívódását és szállítását; befolyásolja a vér összetételét; hőszabályozó szerepével biztosítja a szervezet állandó belső hőmérsékletét.

A napi vízleadás és vízfelvétel mérlegének mindkét oldalán átlagosan 2,4 liter szerepel: ennyi víz távozik a szervezetünkből a verejtékezés, a légzés, a kiválasztás és az emésztés folyamán, amit pótolnunk kell. Napi folyadékszükségletünk egyharmadát a táplálékokkal, kétharmadát pedig víz formájában vesszük magunkhoz.

Bővebben

Ásványvíz

Ásványvíz

Biztos mindenki ivott már ásványvizet, akár szénsavasat, akár szénsavmenteset. De tulajdonképpen mi is az az ásványvíz? Mi az alkotó elemei? Miért fontos és (esetleg) miért káros a szervezetünkre?

Az ásványvíz olyan ivóvíz, amely legalább 500 mg/liter oldott ásványi anyagot tartalmaz, és amelyek sajátos ízt és gyakran gyógyhatást kölcsönöznek neki.

Bővebben

Jászok Kincse, a lúgos ásványvíz

Jászok Kincse, a lúgos ásványvíz

A napi vízleadás és vízfelvétel mérlegének mindkét oldalán átlagosan 2,4 liter szerepel: ennyi víz távozik a szervezetünkből a verejtékezés, a légzés, a kiválasztás és az emésztés folyamán, amit pótolnunk kell.

Az egészséges felnőtt ember napi folyadékszükségletének egyharmadát az elfogyasztott szilárd táplálékok, kétharmadát folyadékok fedezik.

Bővebben

Boldog karácsonyt kívánunk

Karácsony

Lassan elérkezünk a karácsonyhoz, amikor is mindenki készülődéssel, pihenéssel, ünnepléssel tölti az idejét. Így a Jászok Kincse munkatársai is elbúcsúznak egy rövid időre, de jövőre feltöltődve, új ötletekkel vágnak bele az újévbe.

A Jászok Kincse Kft. nagy örömünkre egyre nagyobb sikereknek örvend és szerencsére egyre népszerűbb is. Az fejlesztés, terjeszkedés természetesen a következő évben is a céljaink között maradnak, társulva a többi célhoz!

Szeretnénk köszöntet mondani minden munkatársunknak, akik hozzátettek valamit a cég fejlődéséhez, illetve azoknak is, akik megismerkedtek ezzel az ásványvízzel. Reméljük a következő évben (években) már a rendszeres fogyasztóink között köszönthetjük Önöket.

A nagy ünneplés alatt, illetve a kezdeti előkészületekben se felejtse el senki, hogy mennyire fontos a napi, rendszeres vízfogyasztás!

Áldott, békés, boldog karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk!

A Jászok Kincse Kft. munkatársai